Dénes Eszter a Babeș-Bolyai Tudományegyetem református teológia - szociális munka szakán végzett. Szakdolgozatában a nemzetközi mobilitási programokban részt vevő fiatalok pályaalakulását vizsgálta, a hangsúlyt a külföldön töltött időszakra téve. A kutatás során 12 félstrukturált interjút készített erdélyi magyar, cseh, fehérorosz és japán fiatalokkal, akik Németországban és Magyarországon voltak valamilyen mobilitási program (Erasmus tanulmányi mobilitás, Európai Önkéntes Szolgálat, német alapítványi ösztöndíjak) résztvevői. 

A vizsgálat ezen első részének a fókusza a döntési helyzeteken van, a Superi életpályaszakaszok közötti átmentkor fellépő nehézségeken. A kutatás második része a nemzetközi mobilitási programok előnyeit, nehézségeit térképezi fel és azt a kérdést boncolgatja, hogy miből adódnak az ezekre vonatkozó különbségek az egyes mobilitási programok csoportjai között.

Dénes Eszter: A nemzetközi mobilitási programok hatása a fiatalok életpályájának alakulására. Előnyök és nehézségek.

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top