Nemsokkal egyesületünk bejegyzése után indítottunk egy blogot, amelyben személyesebb hangvételű írásokban kívántunk hírt adni a tevékenységeinkről, terveinkről, beszámolni a nemzetközi képzéseken szerzett tapasztalatokról. A blog fél évet élt, ami alatt 65 bejegyzést tettünk közzé.

A blog indulásakor így írtunk:

2008 március-áprilisában készítettük el a blogunkat, azzal a céllal, hogy tevékenységünket jobban megismertessük a gyergyói fiatalokkal, bemutassuk ötleteinket, projektjeinket. Nagyon örülnénk annak, ha mások is csatlakoznának hozzánk, ha elmondanátok véleményeteket, ötleteiteket.

A blogon már 42 bejegyzés található. Első ránézésre kicsit zsúfoltnak is tűnhet, közel egy év történéseit töltöttük fel másfél hónap alatt.

Mit olvashattok?

  • Legfontosabb programunk az Ifjúsági Központ létrehozásának ötletét, projekttervét, bejegyzéseket a találkozókról;
  • A Pump your Project képzéssorozat németországi, máltai illetve hamarosan a gyergyói állomásairól olvashattok beszámolókat;
  • A brassói SOHO képzés beszámolóját, amely az Európai Önkéntes Szolgálatról és a nemzetközi önkéntes projektek lebonyolításáról szól;
  • A "Légy pozitív!" ifjúsági tévéműsor ötletét, és a projekttel kapcsolatos híreket;
  • Különböző programjaink, ötleteink leírását
  • A "Futsalito" teremfoci csapat híreit
  • Az Önkéntes Központ létrehozási munkálatait
  • Mindenféle hírt ami az egyesülettel kapcsolatos

Minden bejegyzésnél lehetőség van hozzászólás, vélemény írására, kérdéseket lehet feltenni, amire igyekszünk majd válaszolni.

A képzési beszámolókat és a sok szép fényképet pedig elsősorban azért tettük fel a blogra, hogy kedvet csináljunk minden gyergyói fiatalnak ahhoz, hogy bekapcsolódjon az egyesület tevékenységébe, és próbáljon hasonló nemzetközi programok szervezésében segíteni, és ezeken részt venni.

Az elkövetkező időszakban folyamatosan igyekszünk híreket feltenni az oldalra (elsősorban a pályázati eredményeket várjuk nagyon), legközelebb pedig az április 22-28 közötti képzésről fogunk jelentkezni.

 

A blog tartalmát szinte változtatás nélkül átmásoltuk ide a honlapra is, eredeti formájában megtekinthető az ifikozpont.blogspot.com címen.

Go to top