Több mint 600 kérdőívet sikerült lekérdezzünk az iskolákban, június 16-án elkezdtük az adatok feldolgozását, a kérdőívek kiértékelését.

Eddig 600 kérdőív érkezett vissza, de még össze kell gyűjtsük a Batthyány Ignác Szakközépiskola és a Kós Károly Általános iskolában lekérdezett kérdőíveket. Az általános iskolákban a hetedikeseket sikerült megkérdezzük (a nyolcadikosok egy héttel hamarabb kapták a vakációt), a középiskolákban pedig elsősorban a IX-XI-edikeseket kérdeztük meg. A román nyelvű általános iskolába és líceumba is sikerült elmenjünk, ahol majdnem teljes körű kérdezést végeztünk. A többi iskolákban 9-9 osztályt kérdeztünk meg, véletlenszerűen az említett évfolyamokról.

A kérdezés során sokat köszönhetünk az iskolák vezetőségeinek és tanárainak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megkérdezhessük a diákokat.

A kérdőívek átolvasása alapján már elmondhatjuk, hogy a fiatalok közül viszonylag kevesen nézik a helyi televíziót, így főleg az interneten keresztül tudjuk majd megszólítani őket. Elég sokan szeretnének csatlakozni a csapathoz. Reméljük minél hamarabb sikerül bevezetni az adatokat és elkészíteni az elemzést az igényekről valamint a nézettségről.

Amint megvannak az eredmények azokat közzétesszük itt a blogon is, majd megírjuk az első körlevelet azoknak akik érdeklődtek az ifiműsor iránt és csatlakozni szeretnének.

Május 27-én találkoztunk a csapat azon részével, akik éppen nem érettségire készülnek, annak érdekében, hogy elkészítsük az első igényfelmérésünkhöz szükséges kérdőívet.

Megbeszéltük, hogy melyek azok az információk, amit tudni szeretnénk, megfogalmaztuk a kérdéseket, megegyeztünk abban, hogyan fogjuk a kérdezést végrehajtani.

A kérdőívet VII-XII osztályosok körében fogjuk lekérdezni tanórákon. Minden iskolába el fogunk menni, összesen mintegy 700-800 fiatalt kérdezünk meg. A kérdőíveket magyarul és románul is elkészítettük. A kérdőív tartalmaz néhány általános kérdést (iskola, évfolyam, osztály, nem) valamint tévénézési, számítógépezési szokásokkal kapcsolatos kérdést. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy a televízión illetve az interneten keresztül a fiatalok mekkora arányát érjük el.

Az egyik legfontosabb ok amiért megvalósítjuk ezt a felmérést az, hogy megtudjuk milyen témák érdeklik a gyergyói fiatalokat, mit néznének szívesen egy ifjúsági műsorban.

Mivel lehetőség van a projektünkhöz való csatlakozásra, azt is megkérdeztük a fiataloktól, hogy szeretnének-e a műsor szerkesztésében részt venni. Aki megadja az e-mail címét értesíteni fogjuk a fejleményekről.

A "Youth in Action" program mellett a Szülőföld Alap is támogatja a "Légy Pozitív" Ifjúsági Műsorunkat!

Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa nevében adtunk le pályázatot a Szülőföld Alaphoz. A Kulturális, Egyházi és Média Kollégium 500.000 forintot hagyott jóvá a projektünkre.

Még nem tudjuk pontosan, hogy mire fogjuk/tudjuk felhasználni ezt az összeget, viszont vagy a DVD-k kiadására vagy pedig a csoportsegítő tiszteletdíját és a DVD-k egy részét tudjuk fedezni. Csupán ez a két tétel hiányzik az eredeti költségvetésünkből.

Július folyamán köti meg a GYTIT a támogató szerződést a Szülőföld Alappal, ekkor derül ki, hogy mire fordítjuk az összeget. Bárhogy is legyen azonban, a hiányzó részt remélhetőleg a cégek reklámjaiból fogjuk finanszírozni.

Most már biztos, hogy lesz "Légy Pozitív" Ifjúsági Műsor Gyergyóban. Nagy örömmel olvastuk a Nemzeti Ügynökség honlapján az áprilisi leadási határidőre érkezett pályázatok eredményhirdetését. Pályázatunk az ifjúsági kezdeményezések alprogramban 78,75 ponttal a 6. helyet szerezte meg.

Kicsit rosszul esett, hogy a februári határidőre beküldött pályázatunkat formai hibák miatt elutasították, viszont ahogy akkor is írtuk nem adtuk fel és újra elküldtük pályázatunkat. Eddig is nagyon szerettük a Youth programban, hogy sikertelen pályázat esetén újra lehet pályázni, illetve 5 határidő van egy évben, de ezután még inkább szeretni fogjuk ezt ;-)

A projektben csupán az időpontokat alakítottuk át, júliusban kezdünk az előkészítéssel, majd szeptembertől indulna a műsor. Júniusban már megszervezzük az első igényfelmérést az iskolákban. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit szeretnének nézni a gyergyói fiatalok egy ifjúsági TV műsorban? Hányan nézik a Gyergyó TV-t? Hányan néznek videót neten? Van-e DVD lejátszójuk? Szeretnének-e részt venni a projektben, csatlakoznának-e a csapatunkhoz?

Az eredmények feldolgozása után majd olyan cégeket keresünk, akik reklámoznának a műsorban, valamint az új honlapunkon, a DVD-ken, a plakátokon, szórólapokon.

Bővebben ...

Az április 1-es határidőre, újra beküldtük a "Légy pozitív" Ifjúsági Tévéműsor pályázatát.

Március közepén kaptuk meg a hivatalos értesítést, mely szerint formai hiányosságok miatt elutasították a pályázatunkat. A kezdeti csalódottság után sikerült összegyűlni a csapattal és átbeszélni milyen változtatások szükségesek? Melyek azok a kihívások, amelyek a kezdési dátum eltolódásából adódnak?

Megegyeztünk abban, hogy június folyamán elindítjuk a programot, egy iskolai közvéleménykutatással. A felmérés célja, hogy megismerjük a diákok elvárásait, ötleteit, igényeit: mit szeretnének nézni egy ifjúsági tévéműsorban? Júliusban a Félszigetre készülünk, azzal a csapattal, amelyik jelenleg is a program körül van, valamint elkezdjük megtervezni a média-kampányunkat. Augusztus folyamán fog megtörténni a média-kampány, és a frissen csatlakozó fiatalokkal együtt az első hétvégés műhelymunka. Szeptembertől pedig elkezdődhet a rendszeres munka.

A pályázatot átalakítottuk, újra elkészítettük a pályázati csomagot, és határidőre beküldtük Bukarestbe. Reméljük most már sikeresek leszünk, és kezdődhet a tévéműsorok készítése.

1. oldal / 2

Go to top