Aktuális külföldi projektek

Nem tudod, hogy hogyan tovább? Egy lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmed! A Civilek a Jövőért Alapítvány önkéntest keres azonnali kezdéssel Kiskunalasra!

Projekt ideje: 7 hónap vagy 8 hónap, 2016 május 1-es vagy június 1-es kezdéssel

Projekt helyszíne: Kiskunhalas , Dél-Alföld régió – Magyarország

csergobea 1 1Gyere hozzánk, ha

  • szeretnél új környezetben, új emberekkel ismerkedni,
  • éppen keresed Önmagad, s még nem tudod eldönteni, hogyan tovább,
  • szeretnél gyakorlatot, munkatapasztalatot szerezni civil szervezetnél töltött önkéntes munka során,
  • szeretnél tanulni, s közben jól érezni magad,
  • szeretnél hasznos tagja lenni a társadalomnak,
  • valamiben tehetséges vagy, vagy egyszerűen csak érdekel valami, amiben szeretnél saját ötleteket, projekteket megvalósítani, kipróbálni.

Alapítványunk Kiskunhalas legnagyobb lakótelepének, a Kuruc vitézek terének lakosai számára nyújt szolgáltatásokat, programokat, rendezvényeket, tanácsadásokat, klubokat, szervezett tevékenységeket. A panel és tégla házakban lakótelepi környezetben élő személyek számára nyitott Lakóközösségi és Információs Iroda jelenleg heti 22 órában tart nyitva (ezt az önkéntesek fogadásával szeretnénk emelni), biztosítja a lakosok számára a legalapvetőbb információs, digitális, számítástechnikai és egyéb alapszolgáltatásokat, mely mellett ugyanezen célközönségnek tanácsadásokat, klubokat, rendezvényeket, programokat, vetélkedőket, tájékoztató előadásokat, fórumokat szervezünk. A városban élő fiatalok számára ifjúsági információs irodai szolgáltatásokat biztosítunk. Az irodához nagyon közel található a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola, ahonnan rendszeresen érkeznek hozzánk fiatalok információkért.

Bővebben ...

e3c4b0bbb18a2ce30e68ca55fb98c834

A kiskunhalasi Pici Paci Portára fiú önkéntest keresünk októberi kezdéssel.

Az önkéntes feladata szabadidős foglalkozások szervezése, mint lovaglás, túrázás, röplabda, vagy más versenyek a tanyán és azon kívül. Nyáron az érkező fiatal a táborok szervezésében vesz részt, segítséget nyújt a foglalkozások lebonyolításában. Szintén az önkéntes feladata a tanyán lévő állatok gondozása.

A projekt az Európai Önkéntes Szolgálat keretében valósul meg, az önkéntes fizetés nélkül dolgozik, munkájáért cserébe viszont szállást, ellátást, nyelvoktatást, személyes segítőket, és egy kisebb összegű zsebpénzt (90 eurot) kap. Sőt, az utazásáról, a helyi közlekedéséről és biztosításáról is gondoskodik a program. TÚL A MUNKÁN, AZ ÖNKÉNTESKEDÉS ÉLETRE SZÓLÓ ÉLMÉNYEKET, BARÁTSÁGOKAT, TAPASZTALATOKAT, ÉLETSZEMLÉLETBEN BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSOKAT OKOZ.

 

A projekt paraméterei
Fogadó szervezet neve: Humán Erőforrásért Egyesület
Önkéntes periódus időtartama: 01.10.2015 – 31.07.2016, 10 hónap
Helyszín: Kiskunhalas Pici-Paci Porta, Magyarország;
Külföldi önkéntesek létszáma: 3 fő, két személy már kint van, még egy olyan 18-29 év közötti fiú önkéntest várnak, aki kedveli a rurális körülményeket.

A projekt tartalma
A projektben összesen három önkéntes tevékenykedik (két személy már megkezdte a szolgálatát). Az önkéntesek saját kompetenciáikhoz mérten fogják segíteni az egyesület mindennapi munkáját. A foglalkozások az önkéntesek szakértelmének, tudásának megfelelően lesznek kialakítva, ötleteikkel, tapasztalatukkal járulnak hozzá az egyesület tevékenységeihez. Segítenek rendezvényeik szervezésében és lebonyolításában, valamint tematikus programok megtervezésében és megvalósításában óvodás, iskolás-, illetve ifjúsági csoportok részére.

Bővebben ...

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top