Bemutatkozók

laczkorenataLaczkó Renáta-Anna vagyok, tanulmányaimat Gyergyószentmiklóson, a Batthyányi Ignác Szakközépiskolában végeztem, képvágó és szövegszerkesztő technikusként.
Az iskolai évek alatt a diáktanácsban tevékenykedtem. Emellett önkéntes voltam egy gyergyószentmiklósi ifjúsági szervezetben, ahol fiataloknak szóló, és a város vezetősége által megszervezett rendezvényekben segédkeztem. Két évig tagja voltam egy amatőr színtársulatnak, ahol sok mindent tapasztalhattam.

Bővebben ...

csergobeaCsergő Bea vagyok, Kolozsváron végeztem a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen, Kommunikáció és média szakon.
Felsőfokú tanulmányaim során átfogó ismereteket szereztem a rendezvényszervezés, kommunikáció és a népszerűsítés minden területén. Az egyetem mellett több helyen is önkénteskedtem, ahol gyakorlatba ültethettem az elméleti tudásom. A Civilek a Jövőért Alapítványnál is hasonló feladatokat kell elvégeznem, ezért is jelentkeztem ide. Az önkénteskedést már középiskolás koromban elkezdtem a Caritasnál, és a Harmatcsepp Szeretetszolgálatnál, ahol kitüntetésben részesültem a lelkiismeretesen és tiszta szívvel végzett munkám miatt.

Bővebben ...

andraservinAndrás Ervin vagyok, életem eddigi szakaszáig Csíkszeredában éltem, a Szent Anna intézet keretei között. Mivel végeztem az iskolával szerettem volna kipróbálni valami újat, találkoztam a kiskunhalasi önkéntes programmal és megtetszett a dolog. Úgy gondolom, hogy a kézműves foglalkozások valamint rendezvények szervezése nekem való feladat lenne. Szeretnék új embereket megismerni, új barátokat szerezni és remélem, hogy a fogadó szervezet és az ottani közösség hasznára tudok lenni ez alatt az egy év alatt.

akacsos andrea 400

Akácsos Andrea vagyok, 1992. November 10-én születtem Baróton, Kovászna megyében. Tanulmányaimat szintén Baróton végeztem a Baróti Szabó Dávid elméleti líceum humán szakán. Felsőoktatásban Kolozsváron részesültem a Babes-Bolyai Tudományegyetem, Pszichológia és Neveléstudományok kar Pszichológia szakán. Jelenleg (2015), ugyancsak a Babes-Bolyai Tudomány egyetemen tanulok. Iskolai tanácsadás és Beavatkozás szak, első éves, mesteris hallgatója vagyok.

Az egyetemi évek alatt számos alkalom adódott arra, hogy gyerekekkel foglalkozhassak, különböző tevékenységek levezetése során. Mivel a jövőbeli terveimben szintén fontos szerepet játszik a gyerekekkel való foglalkozás, úgy gondoltam, az önkéntes munka kiváló a célra, tapasztalataim, készségeim kamatoztatása érdekében. Emellett nagyon jó lehetőség a komfortzónából való kilépésre, mivel eddigi életem során még nem vettem részt ilyen jellegű munkában.

Bővebben ...

bazsodombiboglarkaElső sorban bemutatkoznék. Nevem Bazsó - Dombi Boglárka, első éves hallgató vagyok a Babeș - Bolyai Tudományegyetem Szociológia és Szociális Munkás szakán.
Évek óta önkénteskedem különböző alapítványoknál és szervezeteknél.
Megemlítenék ezek közül néhányat: Gyulafehérvári Caritas Szeretetszolgálat, Máltai Szeretetszolgálat, Kolozsvári Magyar Napok illetve a Kolozsvári Római Katolikus Nőszövetség, ezek mellett a líceumi éveim alatt az iskola által szervezett önkéntes program aktív tagjaként az idős, rászoruló, egyedül élő személyek ünnepeit tettük szebbé, (szeretetcsomag kiosztásával) illetve foglalkoztunk velük, hogy mosolyt vigyünk a szürke, magányos hétköznapjaikba.

Bővebben ...

gallanita1992 őszén születtem Szilágy megye egy kis városkájában, Szilágycsehben. Idén, 2014-ben végeztem a Babes-Bolyai Tudományegyetem, Pszichológia és Neveléstudományok kar, Pszichológia szakán. Államvizsga dolgozatom írása közben ébredtem rá, hogy valójában ez az, amit szeretnék csinálni gyermekekkel foglalkozni (legyen az hátrányos helyzetű, árva, bántalmazott, vagy épp normál körülmények között élő), illetve kutatni. További terveim között van, hogy a jövőbeli kutatásaim eredményeit felhasználva, kidolgozásra kerülhet több olyan prevenciós program, amely hatékonyan alkalmazható egy-egy gyermek életének/énképének megváltoztatásában. Véleményem szerint minden ember felelős a mellette lévő, másik emberért, az illető életének alakulásáért.

Bővebben ...

kalapacsdalmaA nevem Kalapács Dalma, 1993. március 15-én születtem, Székelyudvarhelyen. Az általános iskolát Zetelakán a Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Líceumban végeztem. A középiskolai tanulmányaimat a székelyudvarhelyi Kós Károly Szakközépiskola gazdasági technikus szakon végeztem.
Amikor a tovább tanulásról kellett döntenem mindenképp, olyan szakot akartam választani, amit ha elvégzek valamilyen segítő szakmában tudok állást szerezni. Először 10 osztályos koromban fogalmazódott meg bennem a gondolat, mi szerint én majd segíteni akarok az embereken. 10. osztály végén egy Őrangyal elnevezésű táborban vettem részt, amit Homordfürdőn rendeztek meg. A táborban, mint önkéntes segítő vettem részt. A feladatunk egy héten keresztül az volt, hogy táborlakók őrangyali voltunk, a táborlakók különböző fogyatékkal (fizikai vagy szellemi) élő gyerekek, és fiatalok voltak. E tábor után teljesen átértékeltem az életemet, s rájöttem, hogy szeretnék továbbra is önkénteskedni. 11. osztályos koromtól önkénteskedtem a Gyulafehérvári Caritas székelyudvarhelyi kirendeltségénél. A program keretén belül különböző önkéntes munkákat végeztem, a legkiemelkedőbb a korrepetálás, volt egy helyi általános iskola 5-8 osztályos hátrányos helyzetű, tanulásban lemaradt diákoknak segítettem, hogy fel tudjanak zárkózni osztálytársaikhoz. Ezt a munkát folytattam egészen addig, amíg befejeztem a középiskolát.

Bővebben ...

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top