Nem tudod, hogy hogyan tovább? Egy lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmed! A Civilek a Jövőért Alapítvány önkéntest keres azonnali kezdéssel Kiskunalasra!

Projekt ideje: 7 hónap vagy 8 hónap, 2016 május 1-es vagy június 1-es kezdéssel

Projekt helyszíne: Kiskunhalas , Dél-Alföld régió – Magyarország

csergobea 1 1Gyere hozzánk, ha

 • szeretnél új környezetben, új emberekkel ismerkedni,
 • éppen keresed Önmagad, s még nem tudod eldönteni, hogyan tovább,
 • szeretnél gyakorlatot, munkatapasztalatot szerezni civil szervezetnél töltött önkéntes munka során,
 • szeretnél tanulni, s közben jól érezni magad,
 • szeretnél hasznos tagja lenni a társadalomnak,
 • valamiben tehetséges vagy, vagy egyszerűen csak érdekel valami, amiben szeretnél saját ötleteket, projekteket megvalósítani, kipróbálni.

Alapítványunk Kiskunhalas legnagyobb lakótelepének, a Kuruc vitézek terének lakosai számára nyújt szolgáltatásokat, programokat, rendezvényeket, tanácsadásokat, klubokat, szervezett tevékenységeket. A panel és tégla házakban lakótelepi környezetben élő személyek számára nyitott Lakóközösségi és Információs Iroda jelenleg heti 22 órában tart nyitva (ezt az önkéntesek fogadásával szeretnénk emelni), biztosítja a lakosok számára a legalapvetőbb információs, digitális, számítástechnikai és egyéb alapszolgáltatásokat, mely mellett ugyanezen célközönségnek tanácsadásokat, klubokat, rendezvényeket, programokat, vetélkedőket, tájékoztató előadásokat, fórumokat szervezünk. A városban élő fiatalok számára ifjúsági információs irodai szolgáltatásokat biztosítunk. Az irodához nagyon közel található a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola, ahonnan rendszeresen érkeznek hozzánk fiatalok információkért.

Csergő Bea már 2015 októbertől önkéntes ugyanebben a projektben. Itt olvashatod el bemutatkozását, itt pedig a naplóját!

Leendő önkéntesek feladatai:

1. Lakóközösségi információs tanácsadói szolgáltatás: Az önkéntesek a LISZI iroda nyitva tartási idejében információs tanácsadással segítenek a Kuruc vitézek tere lakóinak különféle ügyintézéseikben. Információt szolgáltatnak lakossági pályázatokról, életvezetési, sportolási, egészségügyi, hivatalos ügyekkel kapcsolatos, adózási és egyéb témákban adnak - az Internetről beszerezhető - információkat.

2. Ifjúsági információs irodai szolgáltatás: Az önkéntesek az iroda nyitva tartási idejében ifjúsági információkkal látják el Kiskunhalas város fiataljait - különös tekintettel a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola tanulóira. Megismertetik őket az Erasmus + Program által kínált lehetőségekkel, segítenek különféle projektek keresésében, megmutatják a fiataloknak a EURODESK hálózaton való keresést, segítenek a beérkező fiataloknak ifjúsági projektek tervezésében, pályázatok előkészítésében, benyújtásában.

3. Klubok, előadások, fórumok, rendezvények, táborok szervezése: A LISZI irodában a helyi lakosok számára különféle klubokat szervezünk és bonyolítunk. Vannak kézműves, zene, természetvédő, játszó és egyéb klubjaink. Az önkéntes bekapcsolódik a klubok szervezésébe, lebonyolításába, s ösztönözni fogjuk új klubok indítására is - melyek érdeklődési körének megfelelőek.
Előadások, fórumok - különféle témákban szervezünk a LISZI irodában a lakosság részletes tájékoztatására egy-egy téma mentén.

Rendezvények: több helyszínen valósulnak meg attól függően, hogy melyik célcsoportot vonjuk be. Szervezünk rendezvényeket a lakótelep egyes részein, melyeket a lakótelepieknek szánunk. A lakótelepen lévő óvodába gyermekprogramokat viszünk be. Az alapítvány saját tanyáján elsődlegesen fogadunk más szervezeteket - civil szervezetek, intézmények, óvodák, iskolák. Itt népi játékokat és egyéb szabadidős programokat szervezünk számukra. A tanyán, őszi időszakban pedig a városban szervezünk táborokat is - játszó és kézműves, természetvédelmi, stb.

4. Önkéntességet népszerűsítő előadások, beszélgetések iskolákban: Az önkéntesek heti egy alkalommal vesznek részt a helyi középiskolások osztályfőnöki óráin, melyen bemutatják az Erasmus + Programot, a nem formális tanulás fogalmát, s beszélnek önkéntes munkájukról.

5. Céglátogatások, vállalkozások felkeresése: Az önkéntesek havi egy alkalommal látogatnak meg különböző cégeket - akikkel partnerkapcsolati viszonyt ápolunk. A látogatások alkalmával egy egész napot töltenek a vállalkozásoknál, megismerik tevékenységüket, bekapcsolódnak munkafolyamatokba. Információt nyújtanak a vállalkozásoknak Erasmus +-ban pályázható lehetőségekről, s igyekeznek képet adni a fiatalok nem formális neveléséről.

6. Civil szervezetek segítése, képzése: Az alapítvány rendszeresen végzi a kiskunhalasi és kistérségben működő civil szervezetek nem formális képzését, segítését. Az önkéntes bekapcsolódhat a program megszervezésébe, promóciójába, s tarthat tájékoztatókat az Erasmus + Program lehetőségeiről, s élménybeszámolót saját önkéntes projektjéről, tapasztalatairól.

Az önkéntes a fenti tevékenységek mindegyikébe bekapcsolódhat, azonban ezeken kívül számítunk arra, hogy új ötleteket, új módszereket, innovatív gondolatokat, eljárásokat hoz a szervezetünk életébe, mely által szervezetünk közösségfejlesztő-információs-segítő-támogató tevékenysége még teljesebbé válhat. Eközben az önkéntes különféle kompetenciái fejlődnek. Támogatni fogjuk az önkénteseket olyan tevékenységek, aktivitások megtervezésében, lebonyolításában, melyek segítik nem formális módon történő tanulási folyamatát, motivációját az EVS iránt a hétköznapi munkatevékenységek során.

Képek az alapítvány életéből:

 

Juttatások:

 • 7 vagy 8 hónapon keresztül havi 90 € zsebpénz minden hónap 10-éig,
 • Szállás, megélhetés biztosítása – bérelt lakásban,
 • A program ideje alatt étkezés teljes körű biztosítása,
 • Szabadidős programokon való részvétel lehetősége,
 • Hobbitevékenységekben, sporttevékenységeken való részvétel biztosítása,
 • Egészségügyi ellátás nemzetközi biztosítás keretében.

 

A bővebb információt kérhetsz az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért munkatársaitól:

 • Blénesi Enikő, EGYIK önkéntes koordinátor, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Ambrus Rita, EGYIK önkéntes koordinátor, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0745-029107

A jelentkezéshez egy önéletrajzra és egy bemutatkozó (motivációs) levélre van szükség, melyeket a fenti címekre postázhatsz.

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top