A nehéz ébredésnek tulajdonítható néhány perc késés már megszokott volt mindenki részéről, de ezek ellenére 9-30 kor sikerült nekifogni a reggelinek.

A reggeli után egy olyan tevékenység vette kezdetét, ami személy szerint nekem a kedvencem volt. Eleinte különböző reklámfilmeket néztünk, ezt követően újra csapatokra osztottak és minden csapat kapott két cetlit. A cetlin egy-egy szó állt, amihez reklámfilmet kellett mi is készítsünk. A csapat, amiben én is részt vettem a Hullakozmetikus szót kapta elsőnek, a második téma pedig Kiszel Tünde szakácskönyve volt. A Hullakozmetikus tanfolyamon nagyon sokat mosolyogtunk, mivel próbáltuk minél hitelesebben előadni. Saját szlogenünk is volt, amely a következőképpen szólt: "Ha meghalnék én is, ezt választanám".

Nagyon érdekes volt a zacskós nyaklevesnek is a reklámozása, meg a gumicsizma nagy sikereknek örvendett.

A későbbiekben gasztronómiai tudásunkat kamatoztathattuk, a Kiszel Tünde félé szakácskönyvből, ahol elsajátíthatjuk a lábgombából készített gombapörköltet, a kirántott asztalfiók illetve sarokba vagdalt leves elkészítési módját, és a desszertről sem feledkeztünk meg így ajánlhatom a néger csók fekete dákóval készített tortát, illetve a lúdtalpas palacsintát.

A kreativitás mindenkinél kibontakozott ugyanis jobbnál jobb ötletek születtek.

Az alkotás művészete mindenkinek meghozta az étvágyát, így hamarosan mentünk ebédelni. Az ebédet a szokásos pihenés követte, majd mindenki szedte a sátorfáját és mentünk Balatonfüredre, pontosítva először Tihanyba. Rengeteget lubickoltunk, nevettünk, ettünk lángost, vizibicikliztünk, és hintáztunk, meg lazítottunk is.

Ahogy beesteledett, sétáltunk Balatonfüreden a bornapok alkalmából borozgattunk, és kürtőskalácsot meg fahéjas mandulát ettünk.

Éjfélkor egy szórakozó helyen folytattuk az estét, ahol tomboltunk egészen reggelig.

Edu

Go to top