torocko elokeszito1Egyesületi célunk, hogy közelebb hozzuk az európai értékeket saját közösségünkhöz, erősítsük a nemzetközi kapcsolatainkat, ösztönözzük a helyi ifjúsági kezdeményezéseket és felhívjuk a fiatalok figyelmét a felelősségteljesebb viselkedésre környezetünk irányába. Idei évünk egyik legjelentősebb programja a „Reconnecting to Nature by Reconnecting to Yourself” címet viselő nemzetközi ifjúsági csere, amelyet 2023 szeptemberében szervezünk Torockón.

A program előkészítése érdekében egy kétnapos műhelymunkát szerveztünk a helyszínen július első napjaiban. A műhelymunka célja az volt, hogy megtervezzük az ifjúsági csere programját, megismerjük a helyszínt és a helyi közösséget, kapcsolatokat építsünk ki, amely által hatékony módon szervezhetjük meg az őszi ifjúsági cserét.

torocko elokeszito2Az Előkészítő műhelymunka megnevezésű projektünk célja volt a hely nyújtotta lehetőségeket megismerése, a helyi kapcsolatrendszer kialakítása és a településen tevékenykedő szervezetek feltérképezése az ifjúsági programokkal kapcsolatos együttműködés érdekében.

A csapat színvonalas felkészülése, megszerzett ismeretei, kialakított helyi kapcsolatai, lokális szükségletek és lehetőségek felmérése elősegíti a jövőben szervezésre kerülő programok, események megvalósítását. Az így szerzett ismeretek által az ifjúsági csere során, olyan minőségi programokat szervezhetünk, melyek a helyi lakóknak és a résztvevőknek egyaránt kedvez. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány ezen csapat fejlődését és hatékony munkavégzését segítette elő a nemzetközi ifjúsági cserét előkészítő műhelymunka kezdeményezés támogatásával.

Go to top