Asociaţia pentru Centrul de Tineret din Gheorgheni a fost fondată în 2007, cu scopul de a contribui la realizarea şi susţinerea unui centru de tineret în Gheorgheni. În primul an de activitate am luat parte la mai multe cursuri de formare, dintre care cele mai prestigioase sunt prima etapa al cursului de formare internaţională de termen lung „Pump your Project", şi cursul de formare SOHO despre modul de funcţionare a Serviciului European de Voluntariat. În 2008 am reușit să înregistrăm asociația noastră și să obținem acreditarea pentru a derula proiecte în cadrul programului SEV. Am realizat două proiecte în cadrul programului Tineret în Acțiune: partea a treia a cursului de formare internațională Pump your Project și emisiunea de tineret Fii Pozitiv. Am stabilit și un parteneriat strategic cu Consiliul Elevilor Maghiari din Județul Harghita pentru a realiza proiecte de formare (de ex. Tabăra DOK-START).

 

În 2009 am continuat programul emisiunea de tineret, programul de voluntariat, am realizat primul proiect de protecția a naturii, și am început realizarea unui proiect de formare.

Citește mai departe...

Asociaţia pentru Centrul de Tineret din Gheorgheni a fost fondată în 2007, cu scopul de a contribui la realizarea şi susţinerea unui centru de tineret în Gheorgheni. În primul an de activitate am luat parte la mai multe cursuri de formare, dintre care cele mai prestigioase sunt prima etapa al cursului de formare internaţională de termen lung „Pump your Project", şi cursul de formare SOHO despre modul de funcţionare a Serviciului European de Voluntariat. În luna octombrie cu ajutorul cadrului legal oferit de Fundaţia Şansa am înaintat o propunere de proiect la programul de tineret al Comisiei Europene numit Tineret în Acţiune, pentru a organiza etapa al treilea al cursului internaţional „Pump your project". Pe baza primei an de activitate a devenit clar că este necesar să constituim o asociaţie cu cadru legal.

 

Înregistrare, acreditare
Astfel, în anul 2008, prima realizare majoră a fost obţinerea înscrierii asociaţiei în Registrul special al asociaţiilor, obţinând un cadru legal de funcţionare. Ordinul judecătoresc se datează din 4 februarie. Pe lângă scopul nostru de a crea un centru de tineret în Gheorgheni dorim să integrăm tinerii din Gheorgheni în viaţa de tineret de nivel internaţional. Cu acest scop dorim să iniţiăm mai multe proiecte în cadrul programului Tineret în Acţiune, precum şi să alăturăm la proiecte internaţionale similare. O formă al acestuia este participarea la proiecte internaţional de voluntariat. De a consolida cadrul nostru legal, în luna aprilie am început procesul de acreditare necesară participării în astfel de proiecte. Acest proces a fost finalizat în luna iunie, astfel încât organizaţia noastră este acum acreditat în cadrul Serviciului European de Voluntariat pentru a trimite şi a găzdui voluntari, precum şi de coordonare proiectelor SEV.

 

Citește mai departe...

Go to top